ανικανότητα

Σεξουαλική κατάσταση του άνδρα – από τι εξαρτάται;

Για τους περισσότερους άνδρες, ο καθοριστικός παράγοντας της σεξουαλικής τους κατάστασης είναι η ικανότητά τους στο να επιτυγχάνουν εύκολα μια στύση. Ακόμη και μία μεμονωμένη αποτυχία τους σε αυτόν τον τομέα είναι για τους άνδρες ενοχλητική, ενώ εάν μία παρόμοια κατάσταση επαναληφθεί αρχίζει να δημιουργείται και να αυξάνεται το άγχος.

Προβλήματα με την στύση; Απλά ηρεμίστε

Οι άνδρες αντιδρούν με διάφορους τρόπους όταν έχουν να κάνουν με ανικανότητα. Ορισμένοι ρίχνουν το φταίξιμο και τις ευθύνες του προβλήματος στην σύντρόφο τους, άλλοι δε πεισματικά ισχυρίζονται ότι κάτι δεν πάει καλά με αυτούς τους ίδιους. Εν τω μεταξύ, η στυτική δυσλειτουργία συνήθως έχει μια πολύ συγκεκριμένη αιτία, για την ανεύρεση και το ξεπέρασμα της οποίας επαρκεί η υπομονή, η ηρεμία και η ειλικρίνεια.

Τρόπος ζωής – το πολύ είναι και ανθυγιεινό

Τα προβλήματα με την στύση μπορούν να προκύψουν από την διεξαγωγή ενός συγκεκριμένου τρόπου ζωής. Η υπερβολική επιβάρυνση με υποχρεώσεις και η κόπωση που προκύπτει από αυτές δεν βοηθούν στο να χαλαρώσει κανείς στο κρεβάτι. Επιπλέον, κατά την διάρκεια καταστάσεων παρατεταμένου στρες, η λίμπιντο μειώνεται ενώ η παρατεταμένη σεξουαλική αποχή μονάχα αυξάνει την κλίμακα των διαταραχών.

ανικανότητα

Το άγχος συχνά συνοδεύεται από καταχρήσεις. Τα τσιγάρα, το αλκοόλ και η λήψη υπερβολικής ποσότητας καφεΐνης ενδέχεται να επηρεάσουν την στύση, ανεξάρτητα από την ηλικία του άνδρα.

Σε μία τέτοια περίπτωση, θα πρέπει να χαλαρώσετε και να επιβραδύνετε ελαφρώς. Και οι δύο σύντροφοι ίσως χρειάζονται κάποια μεγαλύτερης διάρκειας ανάπαυση, κατά προτίμηση κοντά στην φύση, σε συνδυασμό με δραστηριότητες σωματικών ασκήσεων. Θα συμβάλει επίσης θετικά η μείωση των καταχρήσεων και η μετάβαση σε υγιεινότερες διατροφικές συνήθειες. Για την ενίσχυση της λίμπιντο απαιτείται μια διατροφή πλούσια σε ψευδάργυρο και βιταμίνες της ομάδας Β. Αυτά τα συστατικά βρίσκονται κυρίως σε δημητριακά ολικής αλέσεως, θαλασσινά και λαχανικά.

Προβλήματα υγείας – ποιες ασθένειες δυσχεραίνουν την στύση;

Οι στυτικές δυσλειτουργίες συχνά επηρεάζουν τους ώριμους άνδρες, στους οποίους και  προκύπτουν λόγω διαφόρων ασθενειών και ενοχλήσεων. Τα προβλήματα με την στύση αποτελούν σύμπτωμα όχι μόνο της μείωσης της παραγωγής τεστοστερόνης, αλλά και του διαβήτη, της υπέρτασης, της αθηροσκλήρωσης ή των νόσων της σπονδυλικής στήλης, καθώς και αποτέλεσμα της λήψεως φαρμάκων που χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση των ανωτέρω νόσων. Μετά την ηλικία των 50 ετών αξίζει να εξεταστούν τα επίπεδα τεστοστερόνης και προλακτίνης καθώς και η γενική κατάσταση της υγείας του ανδρός.

ανικανότητα

Όταν η στύση δεν συμβαίνει από μόνη της

Ανεξάρτητα από την ηλικία και τον τρόπο ζωής, οι ασκήσεις για την ενίσχυση του πέους και των μυών της πυέλου βοηθούν στην τόνωση της λίμπιντο και της στύσης. Ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα μπορεί επίσης να επιτευχθεί με καλά επιλεγμένες σεξουαλικές τεχνικές και ερωτικές συσκευές, οι οποίες ευαισθητοποιούν και ερεθίζουν τις ερωτογενείς ζώνες. Μερικές φορές αυτό αρκεί. Ωστόσο, τα ανικανότητα απαιτούν σε ορισμένες περιπτώσεις και την συμβούλευση ενός  ειδικού – σεξολόγου, ενδοκρινολόγου ή ψυχοθεραπευτή.

Sending
User Rating 5 (3 votes)

Έλαβε γνώσεις κατά τη διάρκεια των σπουδών του στη Σχολή Επιστημών Υγείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του πρακτικής εργάστηκε τόσο σε νοσοκομεία όσο και σε ιδιωτικές κλινικές και γυμναστήρια. Διευρύνει τις γνώσεις του στον τομέα της ιατρικής και της διατροφής συμμετέχοντας σε συνέδρια, συμπόσια και εργαστήρια διατροφής. Κάθε πρόγραμμα διατροφής που αναπτύσσεται από αυτόν προσαρμόζεται ξεχωριστά στις ανάγκες και τις προσδοκίες του πελάτη. Ειδικεύεται στην αποτροπή του εφέ yo-yo.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

Χρησιμοποιούμε cookies στον ιστότοπο

Επιβεβαιώστε ότι αποδέχεστε την Πολιτική απορρήτου μας. Πολιτική Απορρήτου