παχυσαρκία

Τι είναι η παχυσαρκία? Και πώς να το αντιμετωπίσετε?

Το υπερβολικό βάρος προκύπτει από την ανισορροπία στις καταναλισκόμενες θερμίδες σε σύγκριση με τις θερμίδες που καίγονται ως αποτέλεσμα της σωματικής δραστηριότητας. Με άλλα λόγια, παίρνει λίπος εάν οι θερμίδες είναι υψηλότερες από τις θερμίδες που καίγονται.

Η αλληλεπίδραση μεταξύ των ακόλουθων παραγόντων, που σχετίζονται κυρίως με τον τρόπο ζωής, συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση του σωματικού βάρους και, συνεπώς, εάν δεν επισκευαστεί, να συσσωρεύσει λίπος και υπερβολικό βάρος ή παχυσαρκία.

Από πού προέρχεται η παχυσαρκία στους άνδρες?

Οι ειδικοί δεν αφήνουν ψευδαισθήσεις – στο 80% των περιπτώσεων το υπερβολικό βάρος ή η παχυσαρκία δεν είναι αποτέλεσμα παθολογιών ή γενετικών τάσεων, αλλά το αποτέλεσμα … υπερφαγίας και αποφυγής της κίνησης. Η αιτία του υπερβολικού βάρους ή της παχυσαρκίας είναι ένα θετικό ενεργειακό ισοζύγιο, πράγμα που σημαίνει ότι δεχόμαστε περισσότερη ενέργεια με τρόφιμα από όσα χρησιμοποιεί το σώμα μας. Η περίσσεια της αποτίθεται στη συνέχεια με τη μορφή λιπώδους ιστού.

Η αιτία της παχυσαρκίας παίρνει περισσότερα από ό, τι χρειαζόμαστε για την κανονική λειτουργία της ποσότητας των τροφίμων. Η υπερβολική τροφή, που δεν μετατρέπεται σε ενέργεια, “συσσωρεύεται” στο σώμα μας με τη μορφή λιπώδους ιστού – η οποία είναι η πιο ορατή παρενέργεια της νόσου. Οι “ένοχοι” της παχυσαρκίας είναι ορμόνες που ανταποκρίνονται στη μετάδοση του κορεσμού και της πείνας στον εγκέφαλο. Μεταξύ αυτών, το πιο σημαντικό είναι η γκρελίνη, που εκκρίνεται από τα κύτταρα που βρίσκονται στα τοιχώματα του στομάχου.

Επιπλοκές της παχυσαρκίας

Η παχυσαρκία είναι επικίνδυνη για την ανθρώπινη υγεία και τη ζωή. Αυτό ισχύει και για τον τύπο της εκτίμησης (κοιλιακό και παγετώδες – μηριαίο). Το υπερβολικό λίπος στο σώμα δεν επηρεάζει θετικά τη σωματική και πνευματική κατάσταση. Τις περισσότερες φορές προκαλεί:

  • μειωμένη ανοχή στη γλυκόζη, υπερινσουλιναιμία και διαβήτη τύπου 2,
  • Καρδιακή διαταραχή (πρέπει να προμηθεύεται αίμα με μεγαλύτερο βάρος)
  • υπέρταση
  • αυξημένα τριγλυκερίδια, LDL και HDL χοληστερόλη
  • αθηροσκλήρωση
  • urat (αυξημένη ουρία αίματος)
  • Σταυρόλεξο
  • κακή λειτουργία της αναπνοής και των πνευμόνων, άπνοια ύπνου
  • ορμονικές διαταραχές (ορμόνες φύλου, γλυκοκορτικοειδή)
παχυσαρκία

Πώς να μειώσετε το σωματικό λίπος στο στομάχι?

Τα καλύτερα αποτελέσματα της θεραπείας της παχυσαρκίας, το λεγόμενο κοιλιακός φέρνει ένα συνδυασμό σωματικής άσκησης και σωστής διατροφής. Η ίδια η αλλαγή στον τρόπο κατανάλωσης είναι λιγότερο αποτελεσματική. Πρέπει να αρχίσετε να ασκείστε.

Η δραστηριότητα της κίνησης είναι παρόμοια με αυτή του φαρμάκου, έτσι ακριβώς όπως το φάρμακο πρέπει να επιλεγεί και να δοσολογηθεί με επιδεξιότητα. Διαφορετικά μπορεί να έχει αρνητικότερο από θετικό αποτέλεσμα. Ορισμένα είδη σωματικής άσκησης είναι ασφαλή και μπορούν να χρησιμοποιηθούν από ηλικιωμένους (π.χ. σκανδιναβικό περπάτημα, περπάτημα, ήσυχο χορό).

Τα άτομα με παχυσαρκία θα πρέπει, ωστόσο, να δίνουν προσεκτικά τη σωματική τους δραστηριότητα για να μην επιβαρύνουν τις αρθρώσεις ή να αποθαρρύνουν την άσκηση. Εάν έχετε μια χρόνια ασθένεια, π.χ. υπέρταση, διαβήτη, ορίστε τον τύπο δραστηριότητας με έναν γιατρό. Προκειμένου οι ασκήσεις να τεθούν σε ισχύ, πρέπει να τις κάνετε συστηματικά – ελάχιστα. Τρεις φορές την εβδομάδα, τις ίδιες μέρες. για τουλάχιστον 40 λεπτά, επειδή μόνο μετά από 30 το σώμα αρχίζει να καίει αποτελεσματικά το σωματικό λίπος (είναι καλύτερο να ασκείστε την ίδια στιγμή). έντονα – αν δεν υπάρχουν αντενδείξεις, ο καρδιακός ρυθμός θα πρέπει να είναι 110-115 / λεπτό όταν είστε 20-40 ετών και 100-105 / λεπτό σε ηλικία 41-60 ετών. με ρυθμό που μπορεί να αυξηθεί καθώς προχωράτε.

Εκτός από τη φυσική δραστηριότητα, η διατροφή διαδραματίζει επίσης σημαντικό ρόλο. Επιλέξτε λευκό κρέας, κρέας πουλερικών, αντικαταστήστε το λάδι με λαρδί, λευκό ψωμί – ψωμί ολικής άλεσης. Παραδώστε τα τηγανισμένα και ψημένα πιάτα επειδή απορροφούν λίπος. Μην αγοράζετε αλμυρά μπαστούνια, καρύδια, τσιπ, μπάρες ή χάμπουργκερ. Συμπεριλάβετε θαλάσσιο ψάρι στη διατροφή – περιέχουν οξέα ωμέγα-3 που μειώνουν την ολική χοληστερόλη και αυξάνουν την καλή χοληστερόλη. Φάτε 5 φορές την ημέρα, αλλά όχι πολύ. Δεν θα νιώσετε πεινασμένοι και το σώμα θα συνηθίσει στην κυκλική παραγωγή χωνευτικών χυμών.

Δίαιτα στην κοιλιά για έναν άνδρα: πότε πρέπει να το χρησιμοποιήσετε?

Η δίαιτα της κοιλιάς θα λειτουργήσει πάντα αν έχετε την εντύπωση ότι ο μυς μπύρας σας έχει αυξηθεί ανυπολόγιστα. Μπορείτε επίσης να κάνετε μετρήσεις με την ταινία ραφής. Μετρήστε την περιφέρεια της μέσης. Αν είναι ίσο ή μεγαλύτερο από 102 cm – είναι καιρός να αφιερώσουμε λίγο χρόνο, διότι αυτό το αποτέλεσμα υποδηλώνει σαφώς την κοιλιακή παχυσαρκία στη μέση. Οι τιμές μεταξύ 94 και 102 cm αποτελούν προειδοποίηση. Το σωστό μέγεθος μέσης για έναν άνθρωπο δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο από 90 cm. Η μέτρηση της αρτηριακής πίεσης είναι επίσης σημαντική για την αξιολόγηση της κατάστασης. Εάν έχετε κοιλιακή παχυσαρκία και η πίεση είναι 140 mg ή περισσότερο από 140 mm Hg – απαιτείται ειδική θεραπεία.

pl cs es fr it nl pt ro sv de hu hr sk bg

Έλαβε γνώσεις κατά τη διάρκεια των σπουδών του στη Σχολή Επιστημών Υγείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του πρακτικής εργάστηκε τόσο σε νοσοκομεία όσο και σε ιδιωτικές κλινικές και γυμναστήρια. Διευρύνει τις γνώσεις του στον τομέα της ιατρικής και της διατροφής συμμετέχοντας σε συνέδρια, συμπόσια και εργαστήρια διατροφής. Κάθε πρόγραμμα διατροφής που αναπτύσσεται από αυτόν προσαρμόζεται ξεχωριστά στις ανάγκες και τις προσδοκίες του πελάτη. Ειδικεύεται στην αποτροπή του εφέ yo-yo.

Χρησιμοποιούμε cookies στον ιστότοπο

Επιβεβαιώστε ότι αποδέχεστε την Πολιτική απορρήτου μας. Πολιτική Απορρήτου